İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

EĞİTİM FELSEFESİ ve DİL ÖĞRETME YAKLAŞIMI

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

TANIMLANMIŞ EĞİTİM FELSEFESİ

ve

DİL ÖĞRETME YAKLAŞIMI

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, dil öğretiminde modern ve dinamik bir yaklaşım benimser. Odak noktamızda, dilin etkili iletişim için pratik kullanımına vurgu yapan iletişimsel yaklaşım bulunur. Öğrencilerimiz derslerde etkileşimli etkinliklere, tartışmalara ve rol oynama egzersizlerine katılarak öğrenen odaklı sınıf ortamlarında aktif öğrenme yoluyla dil becerilerini geliştirirler.

Eğitim felsefemizin en önemli unsurlarından biri öğrenen otonomisidir. Öğrencilere kendi öğrenim süreçlerini kontrol etme yetkesi kazandırılarak öz düzenlemeli öğrenme teşvik edilir. Öğrencilerimizin dil öğreniminde karşılaşabilecekleri zorluklara uyum sağlayabilen, çözüm üretebilen ve ömür boyu dil öğrenmeyi hedefleyen bireyler olmaları amaçlanır.

Okulumuzda tüm dil becerilerinin- dinleme, konuşma, okuma ve yazma- geliştirilmesine önem verilir. Bu becerilerin geliştirilmesine yönelik etkinliklerin dengeli bir şekilde uygulandığı entegre öğretim programı aracılığıyla öğrencilerimizin gelişmeleri aşamalı olarak takip edilir.

Okulumuz süreç odaklı dil öğretimine önem vermektedir. Dil becerileri ediniminin kademeli bir süreç olduğunun farkında olarak sadece hedefe değil aynı zamanda sürece odaklanılır. Öğretim elemanları öğrencilerimizin dil becerilerini ne ölçüde geliştirdiklerine dair düzenli yapıcı geri bildirimde bulunurlar. Bu sayede öğrencilerimiz dil öğrenmenin sürece dayalı bir edinim olduğunun farkındalığını kazanarak kendi gelişim süreçlerini gözlemleme ve geliştirme becerileri kazanırlar. 

Özetle, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu benimsediği iletişimsel yaklaşım, öğrenen otonomisi, beceri odaklı dil öğretimi ve öğrenme sürecini destekleyen yaklaşımı ile öğrencilerine etkili bir öğrenme ortamı sunmayı hedefler. Bu unsurları birleştirerek hem öğrencilerinin dil yeterliliklerini geliştirmeyi hem de onların uluslararası arenada kendilerine güvenen, etkili iletişim becerilerine sahip bireyler olmalarını amaçlar.

 

Menüyü Kapat